Předsezónní zpravodaj TJ VIKTORIA DĚTŘICHOV

27.10.2008 19:49

 Tak je to tady!!! Čas letní přestávky vypršel a Viktorie je na startu do nové sezóny v krajské soutěži I.A třídy ročníku 2007 – 2008. Pro fanoušky a zájemce o dění v klubu jsou zde největší změny v kádru A mužstva a ostatní informace.

            Po loňském ročníku odešel od týmu trenér Karel Ševčík. Tým se v poslední sezóně pod jeho vedením umístil na pátém místě když nezvládl hlavně start do jarní části a její závěr. Celkem šestileté období trenéra Ševčíka považovat za velice úspěšné zvláště v podmínkách které zde měl. První sezónu 2000 - 2001 zachránil mužstvo v okresním přeboru, aby s ním hned tu následující 2001 – 2002 vyhrál okresní přebor a postoupil do krajské soutěže z které se později při reorganizačních změnách stala I.A třída. Ať už s někým trenér vycházel méně či více patří to k sportu a chyby v sobě nosíme všichni. Samozřejmě ani on se nevyvaroval chyb ale na jeho obhajobu musím dodat, že většinou ,,nespokojeným,, hráčům vadila jeho náročnost a tlak aby se hráč zlepšoval což je u fotbalu na krajské úrovni zcela v pořádku. Mrzí mě jen, že se trenér nepřišel rozloučit s hráči na posezónní rozlučku a to i přes naše pozvání, kde jsme mu chtěli předat dar k jeho 60. narozeninám. Věřím že ,,Karla,, uvidíme na našich zápasech a že si s kluky jako už nezainteresovaný dá někdy pivko. Na závěr mu za celý oddíl ještě jednou děkuji. Další nástupci mají nasazenou „laťku“ hodně vysoko.

            Trenéra má mužstvo zatím v Saikovi kterému budu pomáhat já a naším cílem je trenéra v co nejkratší době najít. Trenéry, které jsme oslovili a kteří vědí co to obnáší naší nabídku nepřijali. Na druhou stranu nechceme u týmu člověka bez patřičné autority proto je momentálně Saiko tím nejlepším řešením.

            V hráčském kádru jsou tyto změny: skončilo hostování Gittlera z Hejnic, Severýna z Vísky a Henzla z Chrastavy. Naopak z hostování se vrátili Pavel Krejcar z Kunratic a Láďa Válků z Višňové. Na hostování přišli tito hráči Miloš Křiklava z Kunratic, Martin Vágner z Havlíčkova Brodu a David Zeman z Mníšku. První dva zápasy má distanc z minulé sezóny střelec Petr Kareš a ze stejného důvodu min. šest zápasů Radim Prokopec. Podařilo se přemluvit Romana Květa a věřme, že ne jen na výpomoc ale delší dobu. Citelnou ztrátou je pak absence dlouhodobě nemocného Davida Chmátala. Při poslední přípravě se navíc zranil Jiří Vízner.

            Soutěž doplnili čtyři nové týmy a to z kraje sestoupivší Nová Ves se Stráží nad Nisou, z I.B třídy pak Cvikov a Lučany. Když řeknu cíl za celý klub tak nechci aby se hrálo o záchranu. Možná pro někoho skromné ale myslím, že tento ročník bude vyrovnaný a nevím jak z části nově poskládaným tým se v jistě kvalitní soutěži prosadí. Začínáme totiž na hřišti Nové Vsi a pak doma přivítáme na jaře výbornou Stráž pod Ralskem. To nejsou alibi ale skutečnost že případný úspěch může tým „nakopnout“ nebo naopak.

 Kádr týmu: gólman Zeman, obránci Skalický st., Krejcar, Vízner, Prokopec, Mičunovič, Kareš záložníci Kutílek, Tomášek, Netolický , Skalický ml., Válek, Chmátal útočníci Křiklava, Vágner, Květ Roman

             S týmem trénují také dorostenci které jsme nově přihlásili a pokud budou trénovat alespoň jak doposud mohou se v brzké době objevit v A týmu.

             Na závěr přeji klukům hodně zdaru . Pojďme do toho všichni.

Pár frází nakonec které ovšem ve sportu a potažmo ve fotbale určují úspěch či neúspěch. Pokud tým bude partou, hráči se nebudou chovat jako „hyeny“ a každý bude pouze kritikem svého výkonu, pak se dočkáme toho že v nejsilnější sestavě obstojíme. Když ne - půjde tým od porážky k porážce a …….

            Připravil Květ Jiří