Dětřichov – Lučany nad Nisou 3 : 2 (1:2)

27.10.2008 20:01

 Až ve čtvrtém kole I.A třídy se Viktorie dočkala vítězství když po prohraném poločase zdolala nováčka soutěže Lučany nad Nisou.

            Hosté byli první poločas lepším týmem ale do vedení se v 6. min. dostala Viktorie po akci Pavla Kutílka zakončil gólově střelou z hranice pok. území Petr Netolický 1 – 0. Hosté dobře kombinovali a v 10. min. vyrovnali – to totiž propadla stoperská dvojice a nejstarší hráč na hřišti Mička v úniku přeloboval i Zemana v brance 1 – 1. V 20. min. chyboval v rozehrávce Petr Skalický st., Kareš jeho minelu řešil stáhnutím Mičky v pok. území a Maňák z pok. kopu poslal hosty do vedení 1 – 2. V 23. min. přihrál šikovně Miloš Křiklava Martinu Vágnerovi jenomže ten řešil koncovku zbrkle a mířil mimo branku. Lučany nás k ničemu jinému nepustili, naopak Killián střílel z dobré pozice vedle a ránu Svobody vytáhl skvěle Zeman konečky prstů na roh. kop.

            V druhém poločase se více bojovalo a tempo hry oboustranně opadlo. Hosté hrozili rychlonohým Hrádeckým ten ovšem svoje úniky nedokázal zakončit ani přihrát spoluhráčům. Viktorie se pak tlačila před branku soupeře a vynutila si v závěrečné čtvrthodince i převahu.    V 75. min. se „řítil“ sám na brankáře Kotyka Kutílek ale trefil jen jeho nohy a dorážce Ondry Tomáška chyběla přesnost. Dvě minuty poté při závaru před brankou zbytečně místo střely přihrával Křiklava. V 83. min. zacentroval Válek a Petr Kareš rozdal fotbalovou krásu – ostrý centr si pohotově v pok. území zpracoval, obránce Šindeláře si přehodil a „pumelicí“ nedal Kotykovi šanci 2 – 2. V 89. min. chybovala jinak pozorná obrana hostí dirigovaná s přehledem hrajícím Šichem opět. Petr Netolický z levé strany stříleným centrem poslal míč před branku a zcela volný  Petr Kareš nám volejem ze vzduchu „vystřelil“ tři body. Viktorie tak má první a hodně důležité vítězství v sezóně. Pro hosty je porážka možná stejně krutá jako ta naše domácí se Stráží pod Ralskem ale takový je fotbal.  

 Zákl. sestava: Zeman – Mičunovič, Skalický st., Kareš, Krejcar – Skalický ml., Netolický, Kutílek – Křiklava, Vágner, Květ R.,

 Střídání: 44.min. pro zranění Roman Květ nastoupil Válek

              74. min. Skalický ml. nastoupil Tomášek

              76. min. Křiklava nastoupil Vízner

 Pozn: Za bojovnost a otočení skóre v utkání si hráči zasluhují poděkovat.